Google Translate

donderdag 1 oktober 2015

3x kaarten met hetzelfde Rozenmeisje

Drie kaarten gemaakt met het leuke Rozenmeisje van de Art Journal plate AJ2 van KiCoStamps (je kunt de plate vinden bij nieuwe artikelen,www.kicostamps.nl) .
 Nu laat ik eerst zien dat je ook prima kaarten kunt maken hiermee, later volgen er Art Journals (Er is nog plek op 14 november a.s. om de Art Journal workshops bij te wonen). 
Op de kaarten drie keer dezelfde stempel, maar elke keer wat veranderd. Zo leuk om te doen. Gecombineerd met de mooie achtergrondstempels. Hier volgt de eerste kaart.
Deze eerste kaart met de originele stempel gemaakt op acryl papier met canvaslook.
Wat Distress Stains op de craftsheet gedept met lichtblauw en lila en er water op gesprayed. Hier de kaart door gehaald, dat geeft vaak een mooi effekt.
Met Archival Jet Black het Rozenmeisje gestempeld. Links nogmaals maar alleen de rozen. De achtergrondstempel gebruikt van plate AJ1 en meerdere malen gestempeld. Alles ook met Distress ingekleurd en met witte en zwarte pen lijnen geaccentueerd.
Tot slot de tekst van tekstsheet plate 88

Voor deze kaart met Brusho en water de achtergrond gemaakt. 
 De stempel van het  Rozenmeisje voor een deel afgeplakt met schilderstape. Dan kun je wegplakken wat je niet wilt hebben voordat je gaat stempelen. Gestempeld met Archival Plum.
De gele slinger (plate 85) boven met Archival Geel en de sterren (plate 77) met Archival Deep Purple. Tot slot de tekst. De kleine bolletjes (plate 81)zijn gestempeld en met inkt ingekleurd. Ook hier weer met witte en zwarte pen wat rondjes geaccentueerd. 
Tot slot de derde kaart. 
Ook hier de stempel bewerkt maar dit keer afgedrukt op een apart papiertje. En eraf geknipt wat ik hier niet wilde gebruiken, daarna opgeplakt. Zo ontstaat er weer een totaal ander figuurtje. Blijf ik gaaf vinden om te doen en je kunt hierdoor meer variaties maken.
De achtergrond Distress Stains en water (dit keer op aquarelpapier) in de kleuren Shabby Shutters, Paled Paint, Evergreen Bough en Gathered Twigs. Hierover een stencil gelegd en met babydoekje bewerkt, daarna de stencil met Gathered Bough gesponst.
De inktvlekken met cirkel (plate AJ1) eveneens hiermee gestempeld.
De bloemenblaadjes op apart papier, uitgeknipt en opgeplakt.
Tot slot het vogeltje (plate 80) in de cirkel gestempeld.

Ik hoop jullie hiermee een beetje nieuwsgierig gemaakt te hebben om met deze prachtige stempels aan de slag te gaan en hoop velen van jullie te zien op de KiCoStamps dag op 10 oktober.

groetjes
Marja7 opmerkingen:

Marja Sch zei

Ze zijn alle drie heel mooi geworden. Leuk dat je uitlegt hoe je het gedaan hebt. Groetjes Marja

hmuxo zei

Wonderful colors and design in these stamps Marja! Excellent work as always.

Sophie zei

Großes Kino, Marja...
Die Karten sind umwerfend schön und auch noch cool.
Eine ganz neue Art von Karten, die mir sehr, sehr gut gefällt.

Groetjes Sophie

Marianne zei

Prachtig deze kaartjes, bedankt voor de duidelijke uitleg.

Groetjes, Marianne

Dorothy Donna Parker zei

You always choose just the right colours -- they work so well with these stamps. Lovely work. hugs, Donna

Gerrina zei

Heerlijke kaarten met elk zo'n eigen sfeer! Fijn weekend verder!

jokes-hobbyhof zei

Mooi hoor Marja, er staan veel leuke ideetjes op.

Groetjes Joke