Google Translate

zaterdag 29 oktober 2011

Dreams come true

Bij deze kaart heb ik weer een Encaustic achtergrond gebruikt.
(Meer kaarten van mij met deze Encaustic techniek kun je zien in het ARTSpecially magazine nr. 13)

Meestal bewerk ik een A4-tje en zoek dan een mooi stukje uit dat ik kan gebruiken.
Bij deze achtergrond zag ik een trap rechts, een laantje links en bovenaan een prieeltje (natuurlijk met de nodige fantasie!)
Deze heb ik iets geaccentueerd met een gelpen. De dame (Art Journey plate) is met  zwarte embossingpoeder gestempeld op rode cardstock, uitgeknipt en verhoogd opgeplakt.
De blaadjes (Marianne Design) linksboven  zijn uitgestanst en met witte en paarse gelpen geacccentueerd. De tekst apart gestempeld, gekleurd met bijpassende kleuren en eveneens verhoogd opgeplakt. Het geheel gemat op lila en rode cardstock
Dit werken met encaustic blijf ik elke keer weer een uitdaging vinden (maar ook erg leuk) en blijf het dan ook zo af en toe doen.

Allemaal fijn weekend toegewenst.

maandag 24 oktober 2011

Black and White -- TaW Challenge


Allereerst wil ik mijn nieuwe volgers hartelijk welkom heten. Heel erg fijn dat jullie mijn werk willen volgen.

De decolered art techniek van Anja (Artefaktotum) heeft me weer geinspireerd tot het maken van deze zwart/wit kaart.
De vorige keer heb ik nagellak remover gebruikt maar dit keer koperpoets. En ik moet zeggen dat dit ook prachtig werkt. Ik heb dan ook heerlijk zitten knutselen en knoeien.
Heb een tijdschriftpagina genomen en deze grotendeels met koperpoets en een watje weggepoetst. Alleen overgehouden wat ik wilde gebruiken. Daarna malletjes gemaakt en de grote en kleine bollen er op gemaakt.
De donkere plekken geaccentueerd met Distress-inkt. Als laatste enkele grote en kleine bollen met Gesso er op gestempeld. De parelketting met de perlen pen er op gezet. Ook in haar haar een parel-versiering gemaakt.
De pagina met de hand gescheurd zodat een grillige vorm ontstond en het geheel op een stukje zwarte cardstock geplakt en deze weeer op een zilvergrijze ondergrond. De tekst gemaakt met alfabet stempels (Kruidvat) en met Archival Jet Black er op gestempeld.

Op deze foto zijn een stukje parelketting en de parel-versiering in haar haar iets beter te zien.
Ik hoop dat jullie er ook van kunnen genieten net zoals ik dat deed met het maken er van.

donderdag 20 oktober 2011

Geen jaar ouder

Deze verjaardagskaart heb ik gemaakt voor een vriendin van ons die afgelopen zondag jarig was.
De achtergrond is gemaakt met glimmermist.
Zij houdt van kleding, schoenen en tassen.
Daarom deze gestempeld op restje papier met dezelfde glimmermist-achtergrond, uitgeknipt en op de kaart geplakt.
Onderaan plaats voor kadootje
De stempel is Veronica van Mo Manning. Deze gestempeld en ingekleurd met Distress-inkt, uitgeknipt en verhoogd opgeplakt. Daarna tekst gestempeld.
Plaats voor een Tag in het vakje
.maandag 17 oktober 2011

Childhood -Take a Word Challenge

FRIENDSHIP   can not be measured ......only  treasured
Totaal weer iets anders dan anders, maar wel erg leuk om te doen. Het onderwerp deze maandag is Childhood  en deze stempels pasten daar wel bij. Ik vind het echt een uitdaging om van een bepaald opgegeven woord een creatie te maken. Zo word ik gedwongen om iets te doen waar ik anders niet aan gedacht zou hebben.
De achtergrond heb ik gemaakt met Encaustic was.
Blijft gaaf en zeer verrassend om achtergronden mee te maken.
Hierop de boom gestempeld, daarna de vogeltjes en de bloemetjes (Inkadinkado) links en rechts onderaan.  De kindjes (beide van Crafty Individuals) apart gestempeld, ingekleurd met Distress inkt en uitgeknipt.
Het voorste tweetal verhoogd opgeplakt om meer diepte te krijgen. Rechtboven nog een paar vogeltjes (Artemio) gestempeld en tot slot de tekst (Crafty Individuals). De foto zit jammer genoeg wat scheef, maar ik kreeg hem niet recht.
Vriendschap kan niet worden gemeten ..... alleen gekoesterd


Vind het zelf een geslaagd en lief tafereeltje geworden.

vrijdag 14 oktober 2011

Sterren

Deze twee kaarten heb ik nog liggen maar zijn ook prima als Kerstkaarten te gebruiken.
De schrift-achtergrond (van Corine geleend) op grijze cardstock gestempeld met VersaMark en met clear embossingpoeder bewerkt.
De sterren  blaadje voor blaadje op Vellum gestempeld met VersaMark en met White Opaque embossingpoeder ge-embost. Voor het op elkaar plakken van de blaadjes deze ingesmeerd met Glimmer Glam, zodat er een mooie glans overheen ligt. (Jammer genoeg op de foto niet te zien)  Alle blaadjes op elkaar geplakt en een mooie parelbrad als laatste er op gemaakt.
De blaadjes zijn stempels van Heartfelt Creation. Het Scrapbookdepot heeft een hele serie van deze mooie stempels op hun site.

Deze tweede kaart ook de blaadjes, maar alleen de kleinere,  op Vellum gestempeld met VersaMark en met Sternenstaub Weisse Diamanten ge-embost. Voor de achtergrond heb ik een stuk behang  gebruikt. De monstertjes bij een bouwmarkt zijn dan ook niet veilig voor me en nog wat dessinpapier er bij gepast. Achter de ster nog wat blaadjes gemaakt van zwart en zilver papier. Als finishing touch een mooie  brad er op.

klik op foto voor vergroting om de mooie glans te kunnen zien


woensdag 12 oktober 2011

Flower Amelie

Een kaart en een tag met de nieuwe bloemenstempel van VIVA Decor.
De 3D flower Amelie.
Eerst een achtergrondpapier met glimmermist bespoten, wederom in mijn favoriete kleuren groen/blauw.
Op dit achtergrondpapier de bloem gestempeld en met gouden embossingpoeder bewerkt. Deze uitgeknipt en verhoogd op elkaar geplakt. De blaadjes op dezelfde wijze en de nerven met een Derwent color soft potlood wat geaccentueerd. De bloem gemat op blauwe en lichtgroene cardstock en met extra randje uitgeknipt. Het geheel op een stuk in grillige uitgeknipte vorm, met glimmermist bewerkt papier geplakt.
De turqoise cardstock-kaart be-inkt met blauw en wat lijnen met witte gelpen, om de bloem wat naar voren te laten komen. Op de achtergronden lijnen geaccentueerd met het softpotlood.Op kleine foto komt de gouden embossingpoeder mooi over, helaas niet de glans van de glimmermist.
(klik op foto voor vergroting)

Met dezelfde bloem nog een Tag gemaakt.
En ik blijf het zo leuk vinden om door een andere kleur te gebruiken, een toaal andere uitstraling aan de bloem te geven.
De achgtergrond gesponst met Distress-inkt. En een honingraad met rood gestempeld. De bloem met blauwe StaZon en ingesponst met Distress-inkt, uitgeknipt en verhoogd opgeplakt.
De drie bloemen afgewerkt met een mooie plakparel.
                             

maandag 10 oktober 2011

Blackbird - Take a Word Challenge

Deze tweede tag heb ik gemaakt voor  de Challenge Take a Word - met het woord: Blackbird.
De achtergrond heb ik bewerkt met Distress-stains, ja ik heb er een paar gekocht en het werkt erg gaaf, en daarna gesponst met Distress-inkt. De tak met vogels (Stampendous-Crowscape) gestempeld. De horizon getekend. De bloemetjes (Artemio) achter de drie vogels op de voorgrond gestempeld met Distress-inkt Dusty Concord. De drie vogeltjes heb ik van Anja (Artefaktotum) gekregen. Zij zijn verhoogd opgeplakt zodat je wat diepte krijgt. De paarse blaadjes zijn van Crealies. De tag op zwart karton geplakt en met een randje uitgeknipt. Met wiit gelpen nog wat accenten aangebracht. En de tag afgewerkt met een lintje.
                            

zaterdag 8 oktober 2011

Ongeval Tineke

Op het blog van Tineke (Tineke Creatief) heeft de familie van Tineke een bericht gezet omdat zij een ernstig ongeval heeft gehad en er zeer ernstig aan toe is.
In overleg met de familie kunnen Bloggers als ze willen een kaart naar haar sturen, maar de wens van de familie is dat dit postadres NIET op een blog of Forum vermeld wordt.
Het adres is bij mij op te vragen via mijn emailadres:
marja47ar@gmail.com

Unfall Tineke
Auf dem Blog von Tineke (Tineke Creatief) hat die Familie von Tineke eine Nachricht gesetzt weil Sie einen schweren Unfall gehabt hatte und Ihre Zustand ernst ist,.
In Absprache mit der Familie können Blogger wenn Sie wollen Tineke eine Karte senden., aber den Wunsch der Familie ist dass die Postanschrift NICHT auf einem Blog oder Forum gesetzt werde.
Die Adresse ist durch meine emailadresse zur verfügung.
Meine emailadresse ist:  marja47ar@gmail.com

zondag 2 oktober 2011

de Dans

Allereerst wil ik iedereen dank zeggen voor de fijne reacties op mijn gepubiceerde kaarten in ARTSpecially for you nr. 13.
En heet ik bij deze mijn nieuwe volgers hartelijk welkom. Vind het erg fijn dat jullie mijn werk willen volgen.

Dan dit keer eens iets anders. Dit is mijn eerste Tag die ik gemaakt heb. Er zullen er zeker nog meer volgen want het is erg leuk werk. Toch weer heel anders dan een grote kaart bewerken.
Ondergrond is gesponst met Distress-inkt in verschillende kleuren. Schuin over het midden heb ik tape geplakt en over dit tape de inkt gesponst. Zo krijg je een leuk ruitjespatroon. De kleine foto onder laat het gebruikte tape beter zien. Eerst stukjes tekst (Hero Arts) er overheen gestempeld, daarna de rode bloemetjes (Artemio) en de tak links (Impression Obsession). Met witte gelpen het een en ander geaccentueerd.
Het dansende meisje (de Stempelwinkel) gestempeld en ingekleurd, uitgeknipt en verhoogd opgeplakt.
Kleine libelle rechtsboven gestempeld en alles afgemaakt met twee bloemetjes (Scrapbookdepot) en blaadjes van Crealies. Tot slot een bandje er doorheen.

Dit band is zelfklevend maar ook er zo weer af te halen. Wordt gebruikt als tape voor het afplakken van naden en hoeken op muren voordat deze behangen worden. Is te koop in de Bouwmarkt en kost bijna niets.